Technische opleidingen

Technische opleidingen

Zoek jij werk in de techniek, maar heb je nog geen technische vakopleiding gevolgd? Of wil je juist extra kennis vergaren in jouw vakgebied? DWL Techniek biedt verschillende technische opleidingen aan om jou bij te scholen op technisch vlak. Ook is het mogelijk om certificaten te behalen via DWL Techniek, zodat jij de juiste kennis verkrijgt en behoudt om aan de slag gaan.

Lasopleidingen bij DWL Techniek

Een goede las vergt veel vakmanschap en ervaring, omdat je je bij het lassen geen fouten kunt veroorloven. Als een las niet lukt, heeft dit gevolgen. Daarom worden de kwaliteitseisen in Nederland en Europa voor lassers de laatste jaren steeds strenger. Het is dan ook het doel om na het behalen van diverse lasdiploma’s uiteindelijk je lascertificaat te behalen zodat je gecertificeerd laswerk uit mag voeren zoals bijvoorbeeld het lassen van een gasleiding of lassen van leidingwerk waar voedingsmiddelen doorheen gaan.

Via DWL Techniek kun je verschillende vakopleidingen lassen volgen om jouw kennis en vaardigheden van lassen te vergroten. De opleidingen die we aanbieden zijn: TIG lassen, MIG/MAG lassen en Orbitaal lassen. Lees hieronder meer over deze verschillende lasopleidingen die je via ons kunt volgen:

TIG-lassen

Tungsten Inert Gas lassen ofwel TIG-lassen is een lastechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van wolfraam (tungsten) en inert gas. Je kunt via ons de opleiding TIG-lassen op verschillende niveaus volgen voor zowel staal, rvs als aluminium.

MIG-lassen

MIG lassen staat voor Metal Inert Gas lassen. Dit is een lastechniek waarbij gebruikt wordt gemaakt van een constante spanning in tegenstelling tot constante stroom die bij TIG-lassen wordt gebruikt.

Orbitaal lassen

Orbitaal lassen is een gemechaniseerd lasproces. Deze manier van lassen wordt vooral gebruikt voor het lassen van buizen en pijpen. Bij de opleiding orbitaal lassen leer je hoe je met een Polysoude machine kunt lassen.

Certificaat halen bij DWL Techniek

Naast het volgen van verschillende lasopleidingen, kun je via ons ook andere certificaten behalen, zoals:

  • Swagelok certificaat
  • Heftruck Certificaat
  • Hoogwerker certificaat
  • Veilig verplaatsen van lasten certificaat
  • VCA Diploma
  • Visueel Welding inspector VT-w-2 certificaat

Meer weten?

Wil je meer weten over de technische opleidingen die je via ons kunt volgen of over vacatures  bij DWL Techniek? Neem dan contact  met ons op!